WYPIEKI DLA DIABETYKÓW. To książka dla Ciebie!

Ksiązka dla diabetyków. WypiekiAutor: Britta Macho, Tina Schlag

Czy chorzy na cukrzycę nie mogą jeść słodyczy? Nic bardziej mylnego. Obowiązuje ich ta sama zasada co ludzi zdrowych: wszystko można jeść, ale z umiarem. Jednak na całym świecie chorzy na cukrzycę zadręczają się wyrzutami sumienia po zjedzeniu kawałka ciasta czy tortu. Z pomocą śpieszą im dwie dyplomowane dietetyczki, Britta Macho i Tina Schlag, autorki nowej książki kucharskiej dla diabetyków. Do ciasta z pełnoziarnistej mąki, tłuszczów roślinnych i owoców dodają one odrobinę cukru, tworząc w ten sposób wspaniałe nowe przepisy lub wariacje tradycyjnych. Takie wypieki : muffiny, strudle, ciasta drożdżowe, kruche i biszkoptowe przypadną do gustu całej rodzinie. Z myślą o cukrzykach typu Przy każdym przepisie podano też wartość ciasta w przeliczeniu na wymienniki węglowodanowe.

Wydawnictwo RM

Ten wpis został opublikowany w kategorii BIBLIOTEKA DIABETYKA, BIBLIOTEKA DIABETYKA i oznaczony tagami , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.