Kuchnia diabetyka. Smaki świata.TALERZ DIABETYKA

Kremowa zupa musztardowa, tapenada, bouillabaise, yakitori z kurczaka – kto powiedział, że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? W poradniku znaleźć można  blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej, japońskiej i żydowskiej. Są też przepisy na dobre ciasta, desery, napoje, sałatki.  Bez trudu zaskoczymy znajomych i najbliższych przyrządzając krem z Saksonii, parfait z czekolady, horiatiki czy tapenadę.

Wszystkie przepisy na dania główne, przekąski, sałatki i desery zostały tak skomponowane, aby niższa zawartość węglowodanów odpowiadała kanonom współczesnej dietetyki.

Do każdego dania wyliczono:

  • indeks glikemiczny,
  • wymienniki węglowodanowe,
  • wymienniki białkowo-tłuszczowe
  • liczbę kalorii.

Superprodukt 2017Wydawnictwo RM otrzymało tytuł „Superprodukt 2017” w plebiscycie Dobre dla Diabetyka 2017 organizowanym przez redakcję magazynu „PEN. Cukrzyca i Otyłość”.

Wśród książek przeznaczonych dla osób z cukrzycą firmowanych przez Wydawnictwo RM ukazały się m.in.

Warto skompletować Bibliotekę Diabetyka! Więcej na stronie :  www.rm.com.pl